Wałkownice

Są to urządzenia służące do rozwałkowywania ciast w temperaturze otoczenia w celu nadania im odpowiedniego kształtu, grubości i wielkości. Znakomicie spisują się w pizzeriach przy formowaniu spodów pizzy oraz przy rozwałkowywaniu ciast do makaronów, pierogów, itp. Urządzenia te zbudowane są wg. europejskich norm technicznych czego wyrazem jest m.in. certyfikat "TUV Product Service". Posiadają one także atest PZH dopuszczający do użycia przy produkcji spożywczej.
Posiadają korpus ze stali nierdzewnej lub emaliowany, wałki nagniatająco - prowadzące z teflonu, kasetę załadowczą, przezroczystą osłonę.
Wałkownice umożliwiają płynną regulację grubości ugniatania zarówno w stadium "zgrubnym" (górne wałki) jak i końcowym (wałki dolne).
Dodatkowym wyposażeniem może być pedał sterujący.

kraj1.jpg (33231 bytes) kraj2.jpg (39794 bytes) walk1.jpg (44758 bytes) walk2.jpg (40844 bytes)
2300/L30
2300/L40
2300/B30
2300/B40
2300/B40P 2300/L40P
Model Wymiary (cm) Zasilanie (V / kW) masa porcji ciasta (g) średn. pizzy (cm)
2300/L30 42x42x70 220/0,75 100-250 10-30
2300/L40 52x52x80 220/0,75 100-400 10-40
2300/L40P 52x52x69 220/0,75 100-700 10-40
2300/B30 42x42x70 220/0,75 100-250 10-30
2300/B40 52x52x80 220/0,75 100-400 10-40
2300/B40P 52x52x69 220/0,75 100-700 10-40

14 sierpnia, 2009
polfood@recz.com.pl - informacje