Wałkownice
Są to urządzenia służące do
rozwałkowywania ciast w temperaturze otoczenia w celu nadania im odpowiedniego kształtu,
grubości i wielkości. Znakomicie spisują się w pizzeriach przy formowaniu spodów
pizzy oraz przy rozwałkowywaniu ciast do makaronów, pierogów, itp. Urządzenia te
zbudowane są wg. europejskich norm technicznych czego wyrazem jest m.in. certyfikat
"TUV Product Service". Posiadają one także atest PZH dopuszczający
do użycia przy produkcji spożywczej.
Posiadają korpus ze stali nierdzewnej lub emaliowany, wałki
nagniatająco - prowadzące z teflonu, kasetę załadowczą, przezroczystą
osłonę.
Wałkownice umożliwiają płynną regulację grubości ugniatania zarówno w stadium
"zgrubnym" (górne wałki) jak i końcowym (wałki dolne).
Dodatkowym wyposażeniem może być pedał sterujący.
Model | Wymiary (cm) | Zasilanie (V / kW) | masa porcji ciasta (g) | średn. pizzy (cm) |
2300/L30 | 42x42x70 | 220/0,75 | 100-250 | 10-30 |
2300/L40 | 52x52x80 | 220/0,75 | 100-400 | 10-40 |
2300/L40P | 52x52x69 | 220/0,75 | 100-700 | 10-40 |
2300/B30 | 42x42x70 | 220/0,75 | 100-250 | 10-30 |
2300/B40 | 52x52x80 | 220/0,75 | 100-400 | 10-40 |
2300/B40P | 52x52x69 | 220/0,75 | 100-700 | 10-40 |
14 sierpnia, 2009
polfood@recz.com.pl -
informacje